meteoor

Op weg naar verdere verduurzaming; De Meteoor behaalt gouden CSC-certificaat

De Meteoor behaalt gouden CSC-certificaat

‘’Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. We zijn als BTE vooruitstrevend op dit vlak. Dat De Meteoor in Rheden het gouden CSC-certificaat heeft weten te behalen, bevestigt onze ambities.’’ Het zijn de woorden van Klaas Huijgen, Manager QHSE van BTE en onder andere verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de BTE-bedrijven. We spreken Klaas over het belang van verduurzaming én over de prachtige prestatie van De Meteoor.

Klaas vertelt dat voor de betonwarenindustrie (waar BTE onderdeel van uitmaakt) sinds 2017 een duurzaamheidscertificering is ingericht door CSC: de Concrete Sustainability Council. CSC is een wereldwijd initiatief om de duurzame productie van beton te bevorderen. Het is een certificatiesysteem voor een duurzame productie van beton en verantwoorde herkomst van grondstoffen dat zekerheid geeft aan de afnemers. Leveranciers, zoals bijvoorbeeld BTE, voldoen -door zich te certificeren- aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid.

‘’Met deze certificering kunnen we dus aantonen hoe duurzaam de BTE-bedrijven zijn. Certificering vindt plaats in vier oplopende klassen: brons, zilver, goud en platina. Iedere klasse is dus een trede hoger in de verduurzaming van de betonproductie. Sinds 2018 zijn onze bedrijven (in verschillende klassen) gecertificeerd!’’

Klaas Huijgen2Klaas Huijgen, Manager QHSE van de BTE Groep

Kijken naar meerdere punten

De CSC-certificering kijkt naar meerdere punten waarop je als bedrijf duurzaam bezig bent. ‘’En dat gaat verder dan laadpalen, zonnepanelen of Ledverlichting’’, legt Klaas uit. ‘’Ook zaken als veiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en gebruik en herkomst van grondstoffen worden meegenomen. Kortom een reeks van economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke invloeden.’’

100 jaar Stelcon

Voor De Meteoor was de uitreiking van het gouden CSC-certificaat overigens dubbel feest. Uit handen van Richie Hilgersom van Kiwa ontving Businessunit Directeur Alfred Heij het gouden certificaat tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Stelcon®-plaat. Volgens Alfred Heij een waardevolle en oprechte blijk van waardering voor iedereen die hier zo hard aan werkt binnen het bedrijf.