meteoor

Dit is waarom wij ons verse beton van de Stelcon-plaat bezemen

De Meteoor: Dit is waarom wij ons verse beton van de Stelcon-plaat bezemen

Heel vroeger, maar dan ook echt lang geleden, hadden onze Stelcon®-platen een betonnen deklaag met hele kleine stukjes staal erin. Daar komt de naam Stelcon vandaan: van steel en concrete, oftewel staal en beton.

Ergens in de loop der jaren is het staal uit de deklaag verdwenen, omdat de Stelcon-plaat verder is ontwikkeld. Vanaf dat moment zijn de originele Stelcon-platen uitgerust met een gebezemde deklaag met hoog veredeld kwarts. Dit is een fijner materiaal, waardoor we een hoge verdichting en vlakkere afwerking bereiken.

Fijne samenstelling

Het bezemen van de nog niet droge deklaag gebeurt aan het einde van het productieproces in de fabriek. Het betonmengsel voor de deklaag is niet alleen fijn van samenstelling, maar ook droog. Zo blijven de gebezemde patronen intact. Na het bezemen gaan onze Stelcon-platen de verhardingskamer in om uit te harden.

De Meteoor is met de productie van Stelcon-platen met een slijtvaste deklaag uniek. We zien bij goedkopere platen van concurrenten dat een dergelijke deklaag ontbreekt. Door het gebruik en het inwerken van agressieve vloeistoffen komen kiezels bij die andere platen sneller bloot te liggen. Dat merk je in het dagelijkse gebruik en het is ook het begin van een snellere slijtage van de plaat. Dat is iets dat je bij de originele Stelcon-platen veel minder ziet.

Kwaliteit en goedkoper op termijn

We leveren kwaliteit en dat kost bij aanschaf wat meer. Maar als je het op de lange termijn beschouwt, ben je door de veel langere levensduur goedkoper uit. Bovendien zijn tweedehands Stelcon-platen voor een uitstekende prijs door te verkopen.

Door het gebezemde oppervlak zijn de originele Stelcon-platen stroever dan gladde platen, waardoor de kans op glij- en slippartijen met bijbehorende schade aanzienlijk kleiner is. Kortom: ze zijn veiliger.

De Stelcon-plaat bestaat honderd jaar en daar zijn we trots op. Het eeuwfeest is een mooi moment om wat dieper in te gaan op onze originele Stelcon-platen. Dit is een van de artikelen uit de jubileumreeks.