meteoor

De Meteoor ontvangt Q1 certificaat van Deutsche Bahn

Op 26 juni 2024 heeft de De Meteoor het Q1 certificaat ontvangen van afdeling Qualitätssicherung Beschaffung Infrastruktur van de Deutsche Bahn. Met dit certificaat kwam er een succesvol einde aan het omvangrijke certificeringstraject voor de dwarsliggers B70 die aan de Deutsche Bahn geleverd worden!

Na goedkeuring van het ontwerp van de dwarsligger B70 door het Eisenbahn-Bundesamt (EBA Zulassung) in maart 2023 en de goedkeuring van het productieproces door de Deutsche Bahn (HPQ) in juli 2023, is nu ook het kwaliteitssysteem van De Meteoor door de Deutsche Bahn gecertificeerd, met het Q1 certificaat als tastbaar bewijs.

Doordat De Meteoor nu over dit certificaat beschikt, draagt de Qualitätssicherung van de Deutsche Bahn formeel de verantwoordelijkheid van de vrijgave voor levering van de B70 liggers over aan De Meteoor. In de praktijk betekent dit dat we zelfstandig alle controles uitvoeren, zorgdragen voor een volledig vrijgave dossier en de dwarsliggers vrij kunnen geven voor levering. De Qualitätssicherung van de Deutsche Bahn zal ons wel regelmatig bezoeken en controles uitvoeren.

De dwarsliggers B70 worden niet overigens alleen aan de Deutsche Bahn geleverd, maar ook aan netwerkbeheerders en spooraannemers in Duitsland. Voor deze private markt is de aanwezigheid van het Q1 certificaat een waarborg dat zij bij een betrouwbare partner hun dwarsliggers afnemen.